Fazolový guláš

Fazole Adzuki (předem 12 hodin máčet, namáčecí voda se u této fazole nevylévá, přidá se řasa Kombu) se uvaří do měkka vždy v tlakovém hrnci. Na rozehřátý sezamový olej (1 lžíce = 1 porce) dáme cibuli, osolíme špetkou mořské soli, restujeme 2 - 3 minuty, přidáme česnek (lépe naložený v sójové omáčce), majoránku, červenou mletou papriku, podlijeme a dusíme 10 minut, pak přidáme uvařené fazole, dolijeme vodou na potřebné množství a zahustíme kukuřičným škrobem. Dochucujeme omeoctem a Shoyu. Případně můžeme dochutit solí, ale ta musí být předem vařená v trošce vody alespoň 5 minut. Příloha: jáhlový nebo polentový knedlík (možno zakoupit v Biotetě). Nebo se můžou jáhly nebo polenta uvařit, dát do pekáče ztuhnout a pak krájet na trojúhelníky místo knedlíků. Další přílohou může být vařené špaldové kernoto, rýže nebo těstoviny a nebo těstoviny a celo zrno zároveň.