Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

prodejna zdravé výživy & jídelna

Informace

Bioteta přijímá objednávky na

VÁNOČKY
bez cukru a živočišných produktů
400 g / 64,00 Kč
do 29.11.2017

V prodejně Biotety nebo na telefonu 722 160 814 (po-pá: 9-17 hod., so: 9-11.30 hod.)

 

I když tomu lze jen stěží uvěřit, Vánoce jsou téměř na dohled. :-) A jak letos s cukrovím? Opět Vám nabízíme možnost objednat si u Biotety vánoční cukroví bez přidaného cukru a živočišných produktů. Peče firma Přírodní pečivo Staňka Elšíková s.r.o. z Vizovic.

Klasické vánoční cukroví:

vanilkové rohlíčky, kokosové věnečky, linecké hvězdičky s marmeládou, úlky s krémem, plněné ořechy, kuličky, košíčky s meruňkovým krémem, čokoládová kolečka, trubičky s krémem, nepečené kokosové kmínky, lískooříškové knoflíky.

Balení a cena: 0,5 kg za 360,00 Kč / 1 kg za 645,00 Kč

Vánoční cukroví bez lepku:

lískooříškové rohlíčky, košíčky s meruňkovou náplní, nepečené kokosové kmínky, plněné oříšky, kokosové tyčinky s marmeládou, kuličky

Balení a cena: 0,5 kg za 450,00 Kč

Objednávky: do 23.11.2017

v prodejně Biotety nebo na telefonní čísle 722 160 814 (po - pá: 9.00 - 17.00 hod., so: 9.00 - 11.30 hod.)

Na vybrané výrobky 

R Y O R

sleva ve výši 20%.

Přijďte si vybrat, dokud jsou! :-)

Skvělé vege pohoštění pro Vaši oslavu, večírek nebo posezení
ráda s láskou připraví Vaše Bioteta.
Další informace: 723 761 348 Drahuška

21544181 1157235784420769 4532911137849876870 o

Jestli máte doma zavařovací sklenice (0,72 l) se závitem včetně víčka a nemáte pro ně uplatnění, popř. jich máte víc, než potřebujete, rády je přijmeme (nutně je potřebujeme). Můžete je přinést do krámečku Biotety, pro větší množství si rády přijedeme (H. Týn + blízké okolí).
Můžete napsat zprávu na fb nebo zavolat na telefonní číslo: 722 160 814.
Děkujeme! :-)

Příroda se budí, energie stoupá, jde nahoru, vše je zelené, křehké a pružné. Stejný energetický náboj jako jaro mají 17042014738naše játra, která jsou v tomto období na vrcholu a nejvíc se také očišťují. Jaro bylo vždy obdobím očisty - půstu. Je nezbytné, abychom ubrali tuku, snížili jeho podíl ve stravě. Nedáváme ho do všech složek stravy, část zeleniny však stále na tuku připravujeme. Zvýšíme podíl zeleniny, zvláště zelené (naťová zelenina). Občas můžeme přidat menší množství naklíčených luštěnin. Lehce zvýšíme podíl syrové zeleniny, podáváme více krátce blanšírovaného salátu a zvyšujeme i podíl krátce kvašené zeleniny. Zařazujeme také divokou zeleninu - kopřivy, pampelišky, sedmikrásky, podběl, bršlici a další. Podáváme je syrové nebo krátce tepelně upravené. Ubíráme pohanku a postupně začneme zařazovat kukuřici, podíl obou obilovin je zhruba 1:1. Nejvíce používáme rýži, začneme nahrazovat kulatou dlouhozrnnou. Obecně je strava odlehčená a konzumuje se v menším množství.

Zdroj: Radost ze zdravých dětí, Vladimíra Strnadelová - Jan Zerzán

Sem počítáme již pozdní léto a následný podzim. V pozdním létě vládnou trávicí orgány - žaludek, slezina a slinivka břišní. Podzim je pak doménou plic. V tomto období vytváříme zásoby na zimu, a to jak v našich spížích a sklepech, tak v našem těle. Neměli bychom však zatížit naše zažívání nevhodnou stravou, neboť pak vznikají přebytky, které se usazují v plicích, což může mít za následek nemoci tohoto orgánu v podzimních a zimních měsících.

Číst dál: Podzim

Energie v tomto období je nejteplejší, nejaktivnější, jdoucí do všech stran. Nejaktivnějším orgánem tohoto období je srdce. Našim přístupem ho můžeme buď přirozeně posílít nebo naopak zatížit. Nadbytečné zahřívání pomocí jídla zevnitř v období největší horké přírodní aktivity může znamenat velkou a mnohdy až smrtící zátěž pro tento orgán.Množství tuku a živočišné stravy je v tomto období menší. Část zeleniny stále připravujeme na tuku, část bez něj. V létě prakticky nesmažíme nebo jen velmi zřídka a rozhodně ne v horkých dnech. Zeleninu připravujeme tepelně jen krátce, vzrůstá poměr syrové zeleniny. Denním doplňkem jídla jsou presované či syrové saláty, které připravujeme z jemnějších druhů zelenin a doplňujeme zeleninou krátce kvašenou. Podíl kořenové zeleniny je nižší než v ostatních ročních období a také nižší než jiné druhy zelenin. Hodně používáme naťovou zeleninu - všechny druhy natí (do vývarů nebo jiných složek stravy). Z obilovin dáváme přednost kukuřici a dlouhozrnné rýži natural. Jáhly a pohanku zařazujeme ve dnech, kdy je spíš zima a kombinujeme je s rýží nebo kukuřicí. Luštěninu podáváme denně v kombinaci s obilovinou v menším množství než v zimě. Častěji zařazujeme tofu, tempeh a čočku (zvlášť červenou). Restujeme a dusíme jen krátce (prakticky nepečeme), často používáme krátké blanšírování. Potrava je lehká, málo zahuštěná a hodně barevná.
Zdroj: Radost ze zdravých dětí, Vladimíra Strnadelová - Jan ZerzánFotografie 0016

Drahuška:
,,Musím říct, že mi běhal mráz po zádech a jako když mluví ze mě. Ono to takhle opravdu je. Nic nehledat, nic nechtít, nic nesoudit a nehodnotit, nechat vše volně plynout, otevřít srdce a žít... Bez pravidel, znásilňování sebe sama, čili být sama sebou - jak prosté, jednoduché a přesto někdy vzdálené... Pořád někde něco hledáme, na něco čekáme a ono je to tady a teď a jsme to jenom a jenom my..."
 

Otevírací doba:

Pondělí: 9.00–17.00
Úterý: 9.00–17.00
Středa: 9.00–17.00
Čtvrtek: 9.00–17.00
Pátek: 9.00–17.00
Sobota: 9.00–11.30
Neděle: Zavřeno

ROZVOZ JÍDEL:

Horšovský Týn a Domažlice

více zde: obědy

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.